Je Hogere Zelf

Ik noem haar ook wel mijn 'LICHTERE' Zelf 

Want wat gebeurd er als je over alles helderheid kunt krijgen? Dan voelt alles ineens veel lichter toch?

 

Als ik zeg: alle wijsheid zit in jou, heb ik het over de verbinding die jij constant met deze bron van liefdevolle energie hebt.  Het Hogere Zelf is verbonden met en heeft de wijsheid van "alles"; van het ongelimiteerde, oneindige universum. Het universum van alle dimensies, tijdslijnen, sterrenstelsels, planeten en nog veel groter en meer dan dat, wat wij niet kunnen zien of nog geen weet van hebben. Wijsheid van alle tijdslijnen, alle generaties van het verleden en de toekomst. Voordat je fysieke lichaam geboren wordt, ben jij één met je hogere zelf.

Je ziel is een deel van dit Hogere zelf wat in een lichaam geboren wilt worden om een bepaalde ervaring op te doen of om op aarde een bepaald bewustzijn te vergroten (of nog een andere reden, of beide). Op het moment dat je lichaam geboren wordt, is dit het fysieke omhulsel van je ziel.

De energie van je ziel mengt zich met alles in jouw lichaam. Je ziel is dan ook aanwezig in je hele lichaam, maar kan op één plek het sterkst aanwezig zijn. Vaak is dit in het hart, of in de (onder)buik. Luisteren naar je hart of onderbuikgevoel, is dan ook eigenlijk luisteren naar je ziel.

Je Hogere zelf blijft in de vorm zoals jij ook was voordat je geboren werd en je ziel mengt zich in het fysieke. Door deze inmenging en het aanpassen van de energie hier op aarde, raak je bepaalde wijsheid kwijt. Dit is ook nodig, want anders kan je je ervaringen niet opdoen.

Je Hogere zelf is altijd aan je zij, alleen ook dat vergeet je vaak. Je Hogere zelf blijft toch pogingen doen om je te leiden, vooral als je de "verkeerde" richting op gaat. Je hebt voordat je geboren werd namelijk wel een duidelijke wens gehad, wat je op aarde wilde gaan doen.

 

Doordat je vaak dat contact met de wijsheid en helderheid van de Hogere zelf bent kwijt geraakt, hebben je gedachten het overgenomen. Overtuigingen vanuit angst, vanuit onzekerheid, vanuit erbij willen horen, vanuit geliefde willen worden, hebben zich rotsvast ontwikkeld en hebben je dagelijkse leven overgenomen. Je doet gewoon je ding, waarvan je denkt dat dit goed is want dat vertellen al die overtuigingen jou. Maar je Hogere zelf wilt je duidelijk maken dat je andere keuzes kunt maken om de ervaringen te hebben die je wilde. Of om de impact op aard te kunnen maken waarvoor je hier bent. Je negeert je intuïtie en in jou start een strijd, de strijd tussen je hoofd en je hart. De strijd van gewoon je leven leiden en voelen dat je niet gelukkig bent of dat je iets mist. De strijd van frustratie en ongeduld omdat je steeds weer dezelfde situaties aantrekt (waarom gebeurt mij dit nou weer), terwijl dit kansen zijn om andere keuzes te maken. Je Hogere zelf blijft verbinding met je proberen te maken, zodat jij je mooiste leven kunt gaan leiden. Geen "oké" leven, maar een ge-wel-dig leven!

Mijn ervaring is dan ook, pas op het moment dat ik de verbinding met mijn Hogere zelf heel bewust iedere dag maak, ik weer toegang heb tot mijn innerlijk weten. Toegang heb tot mijn vreugde. Dat ik langzaam veel dingen die ik vergeten was, weer herinner. Dat ik mij vrijer en rijker voel in de mogelijkheden die het leven voor mij heeft en ik met alles écht op mijn innerlijk weten kan vertrouwen. Waardoor ik andere keuzes en stappen durf te zetten en steeds weer mijn leven kan afstemmen op hoe ik mij iedere dag voel. 


NB: alles beschreven op deze pagina is MIJN VISIE en ervaring rondom dit onderwerp