Hi lieve jij,

Een leven vanuit intentie kiezen, betekent dat je voor verandering kiest, want . . .

Bewust gaan leven via de cycli van de maan, houdt in dat je iedere cyclus heel bewust start, heel bewust stilstaat, contact met jezelf maakt en je intenties helder maakt. 

Deze manier van leven brengt je nóg dichterbij jezelf én wakkert krachten in je aan die je wel al bezit, maar nog op een laag pitje staan. 

Het is dan ook niet zomaar een verandering, het betekent verandering op gebied van focus, prioriteit, bewustzijn, aanwezig zijn, in balans zijn....en gewoon van ZIJN. 

Een verandering van gewoonten doorbreken en je meer en meer in contact met je natuurlijke ZIJN leven: de persoon die jij op dit moment BENT en de persoon waar je naartoe wilt groeien, met de benodigde veranderingen in jouw leven eraan gekoppeld. Stap voor stap groei je in je verlangens en naar je dromen. 

Net als iedere verandering, is ook dit een proces. Ik wil echt altijd specifiek erbij zeggen dat het jouw proces is en jij bepaalt het tempo. Je kunt niks goed of fout doen, als het voor jou goed voelt is het per definitie goed. 

Een intentievolle maancyclus:

De nieuwe maan is de start van de Maancyclus, daar begint je bewuste zaai-proces: jouw manifestatieproces. Helder maken wat je wilt voelen, ervaren en manifesteren doe je iedere cyclus opnieuw. Grotere doelen en dromen knip je kleiner, zodat het in één cyclus past. Ik kom zelf uit de wereld van techniek, hierdoor vergelijk ik het met een soort scrum werken. Dit houd je gemotiveerd doordat het overzichtelijk blijft en doordat je iedere maand al iets oogst. Door de rest van de maanfasen sta je stil bij wat je belemmert in jouw manifestatie proces, je luistert naar welke emoties en overtuigingen opspelen en neemt naast actie en doen, ook tijd voor rust en gewoon eens niks doen. Alles bij elkaar maakt dit het realiseren van jouw doelen en dromen moeiteloos en gewoon ook leuk!

Eerst even wat overzicht:

Persoonlijk houd ik van overzicht, en om jou ook overzicht te geven, ga ik je eerst even bestoken met een viertal overzichten:


Overzicht 1

Overzicht 2

Als je straks begint, zie je voor één cyclus de 5 periodes waar de cyclus in opgebouwd is. Iedere periode is een maanfase en deze staat ergens voor. De periodes lopen in elkaar over en steunen elkaar (en brengen balans in jouw leven). Tezamen creëren ze jouw basis om je verlangens te manifesteren.


Nadat je dit gelezen hebt, is het handig om in dit overzicht te kijken wat iedere maanfase (de natuur) in die fase van de  natuur, en dus ons, vraagt. Deze is wellicht ook handig om op te slaan op je telefoon :)


Overzicht 3

Het persoonlijk overzicht is een fijn overzicht om uit te printen en te gebruiken om jouw intenties op in te vullen. Dit geeft jou ook overzicht op het nu, waar je vandaan komt (als je dit de volgende cyclus weer inzet) en waar je naartoe wilt


Overzicht 4

Het laatste overzicht is een totaal overzicht van de maanfases over dit kalenderjaar. Dit kan je ook online opzoeken, maar soms is het handig om het uit te printen zodat je weet in elke periode je zit. Als je straks een tijdje via de maanfases leeft heb je dit steeds minder nodig, omdat dit dan net als je huidige agenda, normaal wordt. 


Deze overzichten zijn vanaf nu jouw leidraad gedurende dit programma en uiteindelijk ook in jouw natuurlijke manier van leven. 

Een persoonlijk welkom & toelichting op dit Maan Magie programma


Voorbereiding

Om te beginnen is het handig om in je overzicht te kijken wanneer de eerstvolgende nieuwe Maan cyclus begint: wanneer is er een nieuwe maan?

Start een dag of 3 voor de Nieuwe Maan, dan heb je die dagen de tijd om voorbereid de cyclus in te gaan en kan je met deze intentievolle manier van leven gelijk aan de start van een nieuwe Maancyclus starten. Deze voorbereiding doe je de eerste keer via de 'periode 0' hieronder. Erna kan je iedere nieuwe maancyclus vanaf periode 1 de stappen herhalen en zal je in periode 5 (donkere maan), de voorbereiding op de nieuwe maanfase leren oppakken.

PS: Stel je leest dit in fase 2, dat we fase 1 al gepasseerd zijn, stap dan de volgende maancyclus pas in. 


Maan Magie structuur

Een Maancyclus is ingedeeld in Maan-tijd: 5 maanfases die totaal 1 cyclus vormen. Dit is geen agenda-tijd, maar een fase komt wel ongeveer overeen met een week agenda-tijd, het start alleen niet op maandag en eindigt op zondag. De reguliere manier van rust in het weekend nemen, past niet helemaal in deze natuurlijke manier van leven. Als het voor jou mogelijk is, plan je agenda iets meer na de rustmomenten die het schema aangeeft in plaats van de reguliere weekend momenten. Stel dat jouw werk dit niet toelaat, houdt dan bijvoorbeeld met plannen van privé afspraken rekening dat je niet teveel in de periode plant als de natuur eigenlijk rust voor jouzelf vraagt. Neem voor jezelf de ruimte als de natuur erom vraagt en je zult merken dat je op andere momenten energieker, creatiever en meer in balans kunt blijven. 

Maan-tijd tussen periode 1 en 3 is ongeveer 2 weken agenda-tijd. 

Maan-tijd tussen periode 3 en 5 is ongeveer 2 weken agenda-tijd. 

Maan-tijd tussen periode 1 en 5 is ongeveer 4.5 weken agenda-tijd.